shockcup

27.09.2017 - Příprava závodiště v Horních Hošticích

V loňském roce se podařilo pořadatelům seriálu AGENAS CUP, ve spoluráci s městem Javorník, vrátit po tříleté přestávce závod seriálu Mistrovství České republiky v off road tech trialu do Javorníku. Závodiště v Horních Hošticích není žádný motoristický areál. Jedná se o přírodní závodiště. A tak, jako v předchozích letech, bylo třeba závodiště pro konání připravit, vysekat přebujelou vegetaci. Tyto práce byly dnes ukončeny a tak může nastoupit technika na úpravu povrchu závodiště.

Javorník je právem nazýván "hlavním městem off road tech trialu". Offroadové závody se v Javorníku jezdí od roku 1998. V roce 2000 zde vznikl dnešní off road tech trial. (pozn.- Jak vznikl off road tech trial naleznete zde). Původně se jezdilo na pastvinách nad Zálesím. Od roku 2009 se javornické závody přesunuly do nové lokality v Horních Hošticích.
V roce 2010 byl javornický závod zařazen do seriálu Mistrovství České republiky v off road tech trialu, tehdy ještě pod názvem BIGG SHOCK! CUP. Od té doby doznalo závodiště v Horních Hošticích hodně změn. Jak vypadalo závodiště před sedmi lety v roce 2010 se můžete podívat zde.