shockcup

29.09.2017 - Přípravy závodu vrcholí

V loňském roce se po tříleté přestávce podařilo pařadatelům ve spolupráci s městem Javorrník vrátit závod seriálu Mistrovství České republiky v off road tech trialu do Javorníku, hlavního města off road tech trialu. Město Javorník je právem nazýváno "hlavním městem off road tech trialu". Offroadové závody se v Javorníku jezdí od roku 1998. V roce 2000 zde vznikl dnešní off road tech trial. (pozn.- Jak vznikl off road tech trial naleznete zde). Původně se jezdilo na pastvinách nad Zálesím. Od roku 2009 se javornické závody jezdí na závodišti v Horních Hošticích.

Letošní přípravy závodiště jsou v plném proudu a v podstatě vrcholí. Nejdříve bylo třeba odstranit značně přebujelou vegetaci aby mohla nastoupit technika na úpravu povrchu závodiště. Dnes byly prováděny zemní úpravy. Nejdříve bylo třeba upravit příjezdovou cestu na závodiště. Takže letošní příjezd do depa již bude bez problémů.

Závodiště v Horních Hošticích nemá velké převýšení. Nejsou zde dlouhé strmé výjezdy a sjezdy. Aby zde bylo možné postavit technicky náročné sekce, odpovídající dnešním požadavkům pro extra třídy off road tech trialu, provedli organizátoři opět "drobné" úpravy povrchu závodiště.

"Drobné" úpravy povrchu závodiště byly v pozdních odpoledních hodinách ukončeny. A jak to po bagru na závodišti vypadá vidíte na následujících fotkách.

Závodiště je hotové, připraveno přivítat účastníky posledního závodu letošního ročníku seriálu AGENAS CUP 2017 MČR v off road tech trialu VELKÉ CENY MĚSTA JAVORNÍK 2017. Zbývá ještě vytýčit sekce. Ale to už je taková drobnost. Stačí natlouct cca 600 tyček a je to....

Na přípravě závodiště v Horních Hošticích se významným způsobem podílelo
město Javorník a Služby města Zlatých Hor.
Poděkování patří všem, kteří se podíleli na přípravě závodiště.