shockcup

Aktualizace pravidel

V článku 48 pravidel bylo uvažováno, že každá posádka absolvuje všechny závody. Po zpracování průběžných výsledků po druhém závodě jsme zjistili, že tento článek neřeší, pokud se posádka nezúčatsní všech závodů a navíc může nastat situace, kdy budou mít dvě posádky shodný počet bodů, ale absolvují pouze dva závody; např. jedna posádka absolvuje dva závody a oba vyhraje, druhá posádka absolvuje další dva závody a také oba vyhraje. Podle stávajícího znění článku 48 nebylo možné určit pořadí. Tato situace nastala ve třídě O1, kdy první závod v Mohelnici absolvovaly jiné posádky, než druhý závod v Krásné lípě.
Proto jsme článek doplnili, že v takovém případě bude rozhodující průměrný počet trestných bodů na jednu sekci za započítavaných závodů do celkového pořadí.
 

 Aktualizované znění pravidel:

48
 Hodnocení seriálu závodů
Posádku, která bude hodnocena v seriálu závodů, tvoří řidič a dva spolujezdci pro každý jednotlivý závod, přičemž mezi jednotlivými závody může dojít pouze k záměně spolujezdců, nikoli však řidiče. Pokud dojde k záměně řidiče, bude tato posádka považována za jinou posádku (přesto, že by spolujezdci zůstali stejní) a musí být zaregistrována pod jiným startovním číslem. Do konečného hodnocení budou posádkám započítávány body za pořadí v jednotlivých závodech a to za nejlepší umístění ve stanoveném počtu závodů celého seriálu. Vítězem seriálu se stává posádka s nejvyšším počtem bodů ve své třídě. Při shodnosti bodů bude pořadí určeno podle součtu trestných bodů ze započítávaných závodů, které společně absolvovaly posádky, které mají shodný počet bodů. Pokud by toto nevedlo k určení pořadí, bude pořadí určeno podle průměrného počtu trestných bodů na jednu sekci ze započítávaných závodů. Pokud by ani toto nevedlo k určení pořadí, obsadí posádky se shodným počtem bodů shodné pořadí.